koor in wording

In de Pers

Op 13 september 2017 is een artikel geplaatst in de Stentor. Geschreven door journalist Gert Kramer Foto Ronny te Wechel

 Je kunt het  hier  vinden.

 

NB: in dit artikel staat dat we op dinsdagavond repeteren echter dit is in november veranderd naar de maandagavond

 

muziek

In september starten we met een kleine groep vrouwen die fanatiek de schouders zetten onder Gjeilo's lied "Tundra".  Na de eertse repetitie worden we gebeld: "Treden jullie ook rondom kerst? " de repetitie erna besluiten we om dat te gaan doen. Het eerste optreden is meteen al een feit.

Eind december staan we na 8 repetities te hebben besteed aan een kerstrepertoire meteen op de planken met een programma van een uur. een van de vrouwen neemt haar vriend mee waardoor we geflankeerd door één mannelijke bas (en zijzelf  als zeer lage alt) ineens een nieuwe mogelijkheid krijgen. De muziek wordt snel aangepast naar de juiste stemverdeling waardoor het mogelijk is om 4-5 stemmig te zingen; sopraan, mezzo-sopraan, mezzo- alt en lage alt / bas.  Het klinkt goed en het 94-koppige publiek is zeer enthousiast. Wij ook!

 

In januari wordt project "tussen Hemel en Aarde" uitgeschreven.

Het is een project voor meer dan een half jaar en daar blijkt weinig animo voor te zijn. We zijn wel 2 tenoren rijker en daar zijn we al erg blij mee! De bassen-jacht levert helaas niets op.

Desondanks zet de groep haar schouders eronder.

De muziek blijkt voor deze kleine bezetting op dit moment echter nog te hoog gegrepen. De mis van Rheinberger gaat in de kast en er komt lichtere muziek voor terug: Time & Place van Andriessen, een aantal Evergreens voor het volgende optreden in juni en een licht stuk van Gjeilo "The Rose". Die laatste spreekt erg aan. we zetten voorlopig in op stemvorming.

 

In juni treden we op voor de bewoners. Heel feestelijk en met prachtig weer zingen we samen buiten. De bewoners worden erbij betrokken door sjaals in bonte kleuren in te zetten en liederen die bekend zijn te zingen, zowel koorliederen als bekende Nederlandstalige liedjes. Een van de sopranen danst met een bewoner op het verzoeknummer "Driekusman" en er worden houten klompen ingezet.

Het enthousiasme is groot en als we afsluiten wordt ons verzocht om volgende keer ook "Normaal"te zingen. "Oerend hard graag!!"

 

Voor iedereen was het een erg leuke en gezellige avond waarbij veel is gelachen en gezongen!

 

 11 januari 2018 hebben we tijdens de nieuwjaarsreceptie voor het eerst op de locatie gezongen voor bewoners, hun familie en andere gasten.

In de hal bij het buffet en in de diverse zalen hebben we een deel van het kerstrepertoire, dat niet al te kerst was, ten gehore gebracht en een aantal kersverse nieuwe liederen. 

Daarnaast bleek het overbekende 'Halleluja" van Leonard Cohen ook hier een kaskraker. Er werd in de hal gedanst door de bewoners!

"The Road Home" van Stephen Paulus konden we in een lege ruimte tijdens de speech nog snel even oefenen (het was amper drie keer gerepeteerd) en klonk daarna bij het vertrek van de bewoners meer dan prima in de hal.   Een heel nieuwe ervaring en zoals diverse leden "wat is dit dankbaar om te doen!" 

 

 

locatie

Trefhûs St. Philadelphia Zorg Brummen

Radeland 2, Brummen