DIRIGENT

Ingrid Sälka Kuipers.

Sinds 1992 ben ik werkzaam met koren in de regio Overijssel-Achterhoek als pianist en dirigent.

In de afgelopen 30 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met het dirigeren van zeer diverse koren met uiteenlopend repertoire en verschillende niveaus. Van Gregoriaans tot lichte muziek en Theater , van beginnend tot semi-professioneel.

 

Opleiding

In 1995 ben ik afgestudeerd bij Pierre Ruhlmann (Conservatorium ArteZ Enschede) voor het diploma piano Docerend Musicus. Het Praktijkdiploma Koordirectie heb ik in 2001 behaald aan het IDE bij Joop Schets. Diverse korte cursussen op het gebied van orkestdirectie, ensemble-leiding& koordirectie vullen het geheel aan. Wil je meer weten, kijk dan op LinkedIn

 

PROJECTKOREN

In de loop van de tijd merkte ik dat mijn voorkeur uitging naar het werken met (kleine) groepen.
Na verloop van tijd merkte ik dat mijn voorkeur uitging naar het werken met (kleine) groepen; hoe kleiner het ensemble hoe intensiever en nauwer je met alle zangers samenwerkt.

In 2006 kwam ik voor het eerst in aanraking met het principe projectkoor. 

Het in korte tijd met zeer gemotiveerde mensen werken aan een specifiek repertoire waarbij je veel vaart maakt, bleek me goed te liggen.

Kort erna werd ik betrokken bij het oprichten van een projectkoor in Baarn.

Het leek mij een haast onbegonnen werk, maar de ervaring leerde dat het hele proces van opzetten tot uitvoeren ontzettend boeiend, leerzaam, soms confronterend maar vooral juist heel erg leuk is.

In 2009 ontstond mede op mijn verzoek en initiatief "Projectkoor VoQ" te Zutphen en in 2011 "Femmes&Co" (Amersfoort).

Een logische volgende stap was het volledig onder eigen beheer opzetten van koren onder de vlag van mijn eigen praktijk. OverdagKoor Zutphen werd in 2015 opgezet en vervolgens "Koor Cantari". 

 

"Met Koor Cantari  is een groep

inspirerende, boeiende en creatieve mensen bij elkaar gekomen,

die met veel passie voor muziek

samen een uniek ensemble vormen!"